VIISI SUOMESSA ERITTÄIN SUOSITTUA ESPORTS-PELIÄ

Posted by RCTIC 13 lokakuun, 2021 in Muut

Viisi Suomessa erittäin suosittua eSports-peliä

eSportsin suosio on kasvanut valtavasti viime vuosina, ja maat ympäri maailmaa tukevat osallistujia nyt enemmän kuin koskaan ennen. Yksi tällainen maa on Suomi, jossa turnausten ja osallistujien määrä on kasvanut huimasti. Puhumattakaan siitä, että eSports-seurojen määrä on kasvanut, ja ne kouluttavat jopa aloittelijoita kohti eSports-ammattilaisuraa. 

Mutta mitkä eSports-pelit ovat suosituimpia Suomessa? No, Counter-Strike, Overwatch, League of Legends, StarCraft II, Dota 2, HearthStone, Rocket League, StarCraft: Brood War ja Heroes of the Storm, pidetään yleisesti suosituimpina peleinä täällä. Sallikaa meidän edetä nopeaan jaotteluun kahdessa osassa.

Ammattilaispelaajat

Monet suomalaiset ammattilaispelaajat kilpailevat eSports-turnauksissa ansaitakseen palkintoja. Tämän sanottuaan Overwatch on eniten pelattu peli, ja 58 pelaajaa on ansainnut tähän mennessä huikeat 620 705 dollaria. Counter-Strike seuraa toisena, ja 47 pelaajaa ansaitsee tähän mennessä vaikuttavan 557 741 dollaria. 

Muista peleistä League of Legends on eniten pelattu 29 pelaajalla, ja sen jälkeen tulevat StarCraft II, Hearthstone, Dota 2, Rocket League, StarCraft: Brood War ja Heroes of the Storm 16, 15, 15, 15, 5, 3 ja 2 ammattilaispelaajaa. Vaikka osallistujien määrä on pienempi, Dota 2:n pelaajat nauttivat parhaasta loitsusta, sillä heidän ansiotulonsa ovat 12 482 685 dollaria. Nyt asian ytimeen, ammattilaisjoukkueisiin. 

Pro-joukkueet

Suomalaisista eSports-joukkueista ei ole pulaa. Kysymys kuuluukin: mitkä pelit ovat niiden keskuudessa suosituimpia?

Counter-Strike

FPS-fanien ikisuosikki nappaa listan ykköspaikan. Tiukan turnausaikataulun ansiosta Counter-Strike on suurin palkintosijoitus, sillä 52 joukkuetta tienaa 191 665 dollaria. Eikä ole vaikea ymmärtää miksi, sillä peli on ollut tärkeä osa suomalaisia turnauksia siitä lähtien, kun Valve julkaisi sen vuonna 2012.

Overwatch

Overwatch saa myös tunnustusta yhtenä äärimmäisen suosittuna eSports-pelinä Suomessa. Se sijoittuu Counter-Striken taakse, ja 12 joukkuetta ansaitsee 354 535 dollaria. Se on yksi parhaista räiskintäpeleistä, joka vaatii pelaajilta keskittymistä joukkuepelaamiseen eikä niinkään yksilölliseen loistoon. 

StarCraft II

Blizzardin reaaliaikainen strategiapeli StarCraft II on sijalla 3. Seitsemän joukkuetta on osallistunut, mutta tilastot osoittavat, että ne eivät ole vielä saaneet mitään vastinetta. Todennäköisesti he tekevät sen pian, ja voit liittyä joukkoon, kun odotamme, että näin tapahtuu.

League of Legends

Riot Gamesin League of Legends on listamme toiseksi viimeinen. Tilastojen mukaan tähän mennessä on osallistunut 5 joukkuetta, jotka ovat ansainneet 8 783 dollaria. Se on vaikuttavaa tälle vuonna 2009 julkaistulle pelille, joka on saanut inspiraationsa Warcraft III:n Defense of the Ancients -kartalta.

Dota 2

Viimeisenä listalla on Dota 2, Valven luoma moninpelattava verkkotaistelupeli. Se on osallistuvien joukkueiden määrässä tasoissa League of Legendsin kanssa, ja se tienaa paljon enemmän, 46 882 dollaria.

Miten olisi tienata rahaa eSports-turnauksilla?

Oletko eSports-tapahtumien tarkka seuraaja? Uudet nettikasinot antavat nyt pelaajille mahdollisuuden lyödä vetoa näistä tapahtumista, jolloin eSports-fanit voivat tienata rahaa tietämyksellään suosikkipeleistään. Jos luotat siihen, että osaat ennustaa lopputulokset ja uskot hieman onneesi, kehotamme sinua kokeilemaan eSports-vedonlyöntiä. Pidä kuitenkin aina budjettisi mielessä ja aseta vetosi vastuullisesti. Pidä taukoa, jos olet tappioputkessa. Näin ollen onnea matkaan!