Tilannekatsaus

Posted by RCTIC heinäkuu 8, 2020 in RCTIC - ORGANISAATIO

Virallisesta paluustamme on kulunut pian aikaa neljä kuukautta eli hiukan yli vuosineljännes. Olemme hyvin otettuja siitä vastaanotosta, jonka olemme teiltä saaneet jo näiden miltei neljän kuukauden aikana.

Esports kenttä kehittyy päivä päivältä, joka luo uusia ajatuksia sen tulevaisuudesta, mahdollistaa yhä useamman uran lajin parissa, mutta kuten viimeaikoina olemme huomanneet, se on myös valitettavasti tuhonnut monen uran loppu iäksi.

Me, RCTIC ja meidän paluun tavoitteena on olla luomassa mahdollisuuksia ja parempaa tulevaisuutta oman näköisenämme.

Ensimmäiset neljä kuukautta näyttivät meille uuden maailman koronan takia, mutta samalla myös lajin vahvuuden verrattaen perinteiseen urheiluun. Paluun ajankohta ja nämä kuukaudet asettivat myös meidät sikäli erilaiseen ja haastavaan ympäristöön, kun jo viime kesänä aloitettu suunnittelu paluusta sekä sen toteutuksesta otti heti maaliskuussa iskun koronan takia.

Olimme tilanteessa, jossa valtaosa laaditusta toimintasuunnitelmasta tämän vuoden osalta jouduttiin heittämään toistaiseksi mappi ööhön ja suunniteltuja yhteistyökumppanuuksia jouduttiin jäädyttämään ajaksi X. Tämän myötä jouduimme palaamaan pöydän ääreen toimintasuunnitelman uudelleen laatimisen suhteen. Tottakai meillä kävi ajatuksena, että paluuta lykättäisiin muttei tätä kuitenkaan nähty vaihtoehtona ja tilanne nähtiin enemmänkin mahdollisuutena. Siksi myös paluu tehtiin ”hiljaa”.

Meille oli kuitenkin selkeää, että joukkueiden osalta toimintamme jatkui samalla pohjalla jonka olimme rakentaneet Team 1229X aikana. Counter-Strike: Global Offensive ja Fortnite olivat ne kaksi peliä, joiden ympärille yhdessä vaikuttajiemme, streamaajien kanssa perusrakenne organisaatiolle luotiin.

Päätimme yhdessä niin henkilökunnan, streamaajien kuin myös pelaajiemmekin kanssa rakentaa uusi alku yhdessä aivan sieltä alkutekijöistä. Vuosien takaa opimme, että perusrakenteen on oltava vankka jotta toiminnan eri haarat pystyvät kehittymään terveellisessä ja menestyvässä ympäristössä. Päätimme, että luomme ja päätämme kaiken yhdessä.

Olemmekin onnistuneet ja luoneet jo tähän mennessä uusi mahdollisuuksia tekijöillemme. Streamaajamme ovat kasvattaneet seuraajakuntaansa huomattavasti ja yhtenä mainintana on pakko nostaa huhtikuussa organisaatioomme liittynyt Henksuliini, joka omalla tyylillään, isolla työllään meidän tukemana on miltei viisinkertaistanut seuraajamääränsä vain kolmessa kuukaudessa. Tämä on vain yksi onnistuminen tietysti kaikessa siinä mitä olemme saaneet aikaan kaikkien tekijöidemme kanssa. Iso kiitos jo tässä vaiheessa MEILLE itsellemme sekä tietysti kannattajillemme.

Joukkueidemme matka

Kevään aikana Fortnite edustustamme on supistettu kahteen pelaajaan theVPK:n ja zemeen keskittyessä mm. opiskeluiden loppuun saattamiseen. Ja vaikka moni onkin kyseenalaistanut pelin tulevaisuuden kilpapelaamisen saralla on meillä vahva luotto edelleen kahden pelaajan(Botfuel ja D3roon) voimin siihen, että luvattu kilpapelaamisen kehittäminen tapahtuu. Ja se alkaa näkymään itseasiassa jo ensi viikolla 14.heinäkuuta alkaen.

Counter-Strike: Global Offensive joukkueen mennyt kevät ei ollut helppo, sillä täyttä viiden pelaajan kokoonpanoa ei saatu rakennettua missään vaiheessa valmiiksi. Joukkueen rakentaminen alkoi jo syksyllä 2019, joka tietysti rasitti joukkueen kehittymistä moninkertaisesti kun missään vaiheessa täydellä kokoonpanolla ei päästy pitkää ajanjaksoa harjoittelemaan. Tulosta saatiin kyllä hetkittäin aikaan ja karsiuduimme mukaan mm. Rainmaker Open turnauksen pudotuspeleihin.

Pitkä ja kivinen tie ottaa kuitenkin omansa, ja tahdommekin kiittää kaikkia joukkueen pelaajia työstä joukkueen eteen. Emme ole tällaista sitoutumista nähneet koko pitkän uramme aikana pelaajilta. Nyt liigojen päätyttyä joukkueesta ovat siirtyneet sivuun tofi, Shaker ja Lukas. Tofi päätti jo alku kesästä siirtyvänsä sivuun aktiivisesta kokoonpanosta ja keskittyvänsä opiskeluiden loppuun saattamiseen, Lukas siirtyi puolustusvoimien palvelukseen 6.heinäkuuta ja Markus katsoo mahdollista muuta suuntaa vielä uralleen. Peeta ja Jekku ovat kahden viikon lomalla, jonka jälkeen katsomme joukkueen tilannetta uudelleen.

Tulevaisuus

Voimme rehellisesti jo tässä vaiheessa sanoa, että tulevaisuus on meille kirkas. Emme ole räjäyttäneet pankkia, joka ei ole ollut tavoitteemmekaan. Emme pidä ajatuksesta tehdä asioita tietyn kaavan tai muotin mukaan vaan pyrimme tekemään aina jotain hieman toisin. Omalla tavallamme meidän näköisenä.

Olemme näiden neljän kuukauden aikana oppineet paljon lisää, joka on myös auttanut meitä vahvistamaan visiotamme vuoteen 2025 asti. Toimintasuunnitelma ja brändin kehityssuunnitelmamme on vain vahvistunut, emmekä koe olleemme koskaan näin vahvoja tai valmiita tulevaan.

Tahdomme mahdollistaa mahdollisimman monen pelaajan urapolun kohti ammattipelaamista, luoda kokemuksia sekä antaa mahdollisuuden unelmien toteuttamiseksi. Tavoitteemme on työllistää useampi ihminen lähitulevaisuudessa. Tätä varten olemme luoneet e-urheilu seuran, seuratoiminnan ja hankkeen, joka alkaa osittain jo syksyllä 2020. Mukaan voi liittyä kuka tahansa pelaamisesta kiinnostunut nuori tai aikuinen Kaarinan ja Turun seudulta. Tiedotamme asiasta lisää pian.

Tämän lisäksi tahdomme edelleen olla vahvasti mukana kotimaan kilpapelaamisesta sen korkeimmalla tasolla. Se on ollut aina intohimomme ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Tavoitteemme on vuoteen 2025 olla jälleen Suomen menestynein ja ykkös nimi kotimaan kilpapelaamisessa useassa pelissä. Sekä tietenkin tarjota pelaajillemme mahdollisuus hyvä tuloiseen täysipäiväiseen pelaamiseen.

Kuten mainitsin aiemmin jo ”Me, RCTIC ja meidän paluun tavoitteena on olla luomassa mahdollisuuksia ja parempaa tulevaisuutta oman näköisenämme.” Se on visiomme, joka tulee näkymään myös toteutettavassa monipuolisessa sisällössä kannattajillemme sekä toimintaamme seuraaville ihmisille. Tahdomme TEILLE luoda mahdollisuuden osallistua entistä lähemmin toimintaamme ja toteutettavaan sisältöön. Tämä siksi, koska ilman teitä emme olisi Me. Olemme yhdessä RCTIC.

Tahdomme vielä kerran kiittää kaikkia vanhoja, uusia ja tulevia seuraajia ja kannattajiamme. Sekä tietenkin pitkäaikaista yhteistyökumppania Jimm’s PC-Storea tähän astisesta. Ilman teitä emme olisi tässä tänään. Kiitos. Jatkakaa!

– Jere ”MANAGERI” Alanen